POTRAWKA Z KURCZAKA I GRZYBÓW

POTRAWKA Z KURCZAKA I GRZYBÓW

Wyśmienita propozycja na obiad, przygotowany w Multicookerze to potrawka z kurczaka i grzybów.

Będziesz potrzebować:

3 pojedyncze piersi z kurczaka

2 łyżki mąki pszennej

30 g masła

1 dużą cebula drobno pokrojona

3 łodygi selera naciowego, pokrojone w cienkie paski

250 g grzybów, pokrojonych w paski

1 ząbek czosnku, rozgnieciony

375 ml bulionu drobiowego

sól i pieprz

4 łyżki śmietany (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Kurczaka oprósz mąką, umieść go wraz z masłem w misie urządzenia. Naciśnij przycisk MENU i ustaw program FRY. Naciśnij przycisk COOKING TIME i ustaw czas na 15 minut, po czym naciśnij START.

Przez 10 minut smaż kurczaka na złocisto-brązowy kolor. Dodaj cebulę, seler i smaż przez pozostałe 5 minut do miękkości. Dodaj grzyby i czosnek, wlej bulion, wszystko wymieszaj i dopraw do smaku.

Naciśnij przycisk MENU, wybierz program STEW. Naciśnij przycisk COOKING TIME i ustaw czas na 1 godz. Zamknij pokrywę i naciśnij przycisk START. Po zakończeniu gotowania, bezpośrednio przed podaniem, mieszając, dodaj śmietanę.

Smacznego!

Partnerzy akcji