CYNAMONOWE CIASTO Z JABŁKAMI

CYNAMONOWE CIASTO Z JABŁKAMI

W Multicookerze z powodzeniem możesz przygotować pyszne ciasto dla całej rodziny! Jeśli lubisz smak jabłek połączony z cynamonem, to przepis dla Ciebie.

Przygotuj:

1 szklankę mąki pszennej

1 łyżeczkę proszku do pieczenia

szczyptę soli

¾ szklanki cukru

pół szklanki oleju rzepakowego

2 jajka

2 jabłka

pół łyżeczki cynamonu

2 łyżki płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. W drugiej miseczce połącz olej z jajkami, wlej do mąki i wymieszaj. Misę urządzenia lekko natłuść i wlej przygotowaną masę. Na wierzchu ułóż cząstki jabłek, posyp migdałami i cynamonem. Zamknij pokrywę. Naciśnij przycisk MENU i wybierz program BAKE. Za pomocą przycisku TEMPERATURE ustaw 180°C oraz za pomocą przycisku COOKING TIME ustaw czas na 45 minut. Naciśnij przycisk START.

Smacznego!

Partnerzy akcji