KOKTAJL TRUSKAWKOWO-ARBUZOWY

KOKTAJL TRUSKAWKOWO-ARBUZOWY

Składniki:

garść truskawek (ok. 70 g)
plaster arbuza (ok. 7 cm)
5 listków mięty
¼ cytryny
6 kostek lodu

Sposób przygotowania:

Truskawki, arbuz oraz miętę blendujemy z lodem.
Koktajl podajemy przybrany listkami mięty.

 

Ciekawostka:

Arbuz aż w 92 procentach składa się z wody.
Ma wysoką za wartość przeciwutleniaczy – be ta-karotenu, luteiny,
likopenu i zeaksantyny. Jest r ównież bogatym źr ódłem cytr uliny.
Aminokwas ten działa rozszerzająco na drobne naczynia
krwionośne, w związku z czym wspiera lepsze odżywienie
serca oraz korzystnie wpływa na potencję.

 kokt-trusk-arbuz_1_small-200x300 kokt-trusk-arbuz_1-200x300 kokt-trusk-arbuz_2-200x300arbuz-300x194

Partnerzy akcji